Uren accorderen doe je nu nog sneller

Uren accorderen kan een tijdrovende klus zijn. Het goedkeuren van werktijden hebben we daarom nog sneller gemaakt. Hoe? Lees snel verder!

Uren accorderen kan een tijdrovende klus zijn. Daarom vonden we dat dit proces in Workspace wel een upgrade kon gebruiken. Wij zijn er tenslotte voor om je administratie te stroomlijnen!

Vanaf nu:

Hieronder leggen we je precies uit hoe je zo snel en accuraat mogelijk de uren van je medewerkers of collega’s kunt accorderen!

Werkzaamheden selecteren

Voordat je de werkzaamheden kunt selecteren die je wilt gaan bekijken en goedkeuren, is het nodig dat je over de juiste rechten* beschikt (namelijk het inzien van werkzaamheden, het accorderen van werkzaamheden en eventueel het beheren van het facturatieprofiel).

De werkzaamheid zelf moet ook de juiste status hebben (namelijk Afgerond) en bij het facturatieprofiel moet staan Achteraf accorderen:

Om de uren daadwerkelijk goed te keuren, ga je naar Werkzaamheden in het hoofdmenu. Daarna kies je in het submenu voor Accorderen:

Bovenaan het scherm kun je filteren op:

Als je een filter aan hebt staan, kun je deze d.m.v. het kruisje erachter weer verwijderen.

Binnen een paar klikken heb je dus precies die selectie van werkzaamheden die je nodig hebt!

Werkzaamheden en werktijden inzien

Heb je de juiste werkzaamheden geselecteerd, dan kun je die direct goedkeuren. Wil je toch de details van de werkzaamheid inzien? Geen probleem: klik de werkzaamheid aan om in het volgende scherm alle gegevens te zien, inclusief die van de werktijd:

In één oogopslag zie je de informatie van de werkzaamheid, maar ook de kostprijs, verkoopprijs en marge van de gewerkte uren. Ook heb je meteen de beschikking over de tijden, verkochte uren en het gebruikte uurtarief.

Deze laatste twee gegevens kun je zelfs nog aanpassen, zoals je hieronder zult zien.

Natuurlijk is het niet verplicht om de werkzaamheden te openen en te bekijken. Je kunt ook je volledige selectie meteen accorderen door rechtsboven op Selectie verwerken te klikken:

Vervolgens kies je een van de vier opties (Niet facturabel, Tegen standaard uurtarieven, Tegen invoerbaar uurtarief, Tegen vaste prijs) en klik je op Verwerken om de uren goed te keuren.

Verkochte uren, uurtarief en vaste prijs aanpassen

Meer controle.

Dat was de wens van veel van onze klanten. Daarom hebben we het mogelijk gemaakt om tijdens het accorderen de verkochte uren, het uurtarief en de vaste prijs aan te passen.

Als je de werkzaamheid opent vanuit de selectie die je hebt gemaakt, kun je de verkochte uren wijzigen. Ook het uurtarief is te veranderen, net als de vaste prijs via het tabblad Vaste prijs:

Misschien ben je nu bang om de originele data van de geklokte uren te verliezen: hoeveel uur is er geregistreerd, wat was het originele uurtarief? Zonder die informatie kun je geen correcte rapportages genereren.

Gelukkig is dat niet aan de orde, want alle oorspronkelijke gegevens blijven bewaard. De gegevens die je tijdens het accorderen aanpast, gelden alleen voor de facturatie naar de klant.


Wij zijn erg blij met deze nieuwe manier van uren accorderen - jij hopelijk ook! Ben je benieuwd wat er nog meer mogelijk is op het gebied van werkzaamheden, uren registreren of facturatie? Neem dan gerust contact op met ons via 010 - 30 70 806 of support@workspace.nl.


*rechten: In Workspace kun je gebruikers beperkte rechten toekennen of ze juist beheerder maken. Je bepaalt alleen als beheerder de rechten van gebruikers. Dit doe je door naar Medewerkers in het hoofdmenu te gaan en de betreffende gebruiker aan te klikken. Op het tabblad Rechten bepaal je tot in detail wat een gebruiker mag doen en inzien.